Film by the Sea (7-16 september)
Een bijzonder film- en literatuurfestival. Maar Film by the Sea is meer. Naast de talloze premières is er ook aandacht voor 'de kwetsbare cinema'. Met unieke films uit alle delen van de wereld, een breed educatieprogramma, cursussen, workshops en verschillende talkshows. Jaarlijks verwelkomt het festival acteurs en filmmakers uit binnen- en buitenland.
Rescue Vlissingen 2018 (15 augustus)
Een spectaculair evenement op de boulevards en stranden van Vlissingen. Met deelnemers uit binnen- en buitenland. Ook deze 11e editie belooft weer een speciale happening te worden! In de loop der jaren is dit evenement uitgegroeid tot een groot internationaal reddingsevenement. De laatste editie trok 80.000 bezoekers naar Vlissingen.
Oude Visserijdagen (25-26 augustus)
Een paar dagen terug in de tijd tijdens dit maritieme evenement rondom de oude Vlissingse vissershaven in het centrum van de stad. In vroeger tijden de plaats waar de kleine viskotters dagelijks afmeerden met verse vis, dat vervolgens op karren de hele stad doorging.
Zomermarkt - zondag 12 augustus : 10.00 - 18.00 uur - Boulevards

Strandcross (30 september)
Op het Badstrand van Vlissingen speelt zich elk jaar een waar motorsportspektakel af. Crossers van verschillende klassen rijden rondes over het parcours dat speciaal is aangelegd voor dit evenement. Vanaf de boulevard hebben toeschouwers een prachtig zicht!